Welcome to the world of Danish & Dania

By: Danish Aiman and Dania Aliesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Jul-2006 04:57 Email | Share | | Bookmark
July 2006

Moshi! moshi!
Cute tak beg lion mak long belikan?
Cepatla papa! bila nak isi air Danish dah tak tahan perasaan nih
View all 12 photos...
Bulan ni Danish masuk 1 tahun 3 bulan dechuuu... Sekarang ni kalau dok porch keta tanya 'where is aeroplane?' Danish akan angkat tangan tunjuk langit sambil cari aeroplane..! Maklum ler, rumah dah dekat ngan KLIA. Hari2 nampak aeroplane laluu... huhuuh. Lagi satu kalau tanya 'saper budak namer Danish Aiman : Cayer! ' Danish excited la angkat tangan pas tu tepuk tangan. *mama akan puji pulak :pandai!*. Kalau cakap 'tiap hari sayangggg...(macam kat iklan tv)' Danish akan putar2 tangan dia tapi tak reti pulak tekup tangan ke dada cam kat tibi. Danish pon dah makin besar, dah pandai gosok gigi tapi mama kompius, gosok gigi ke isap berus gigi yerrkk? Dah pandai tolong mama basuh keter... lain mama nak buat last2 jadi berebut baldi air dengan Danish pulakkk.....saborr je lahhh

Haaa... lagi satu yang mama perasan, kalau kat tibi keluar iklan keselamatan jalanraya yg 'kanak2 dibawah umur 9 tahun tidak dapat menentukan jarak kenderaan' Danish awal2 dah lari menyorok kat kiter (sape2 la yag ader) pas tu sambil nyorok dia tengok jugak kat tivi tuu... dia serun tengok budak tu menjeritttt kottt..!! iklan abes baru la dia duk depan tibi balikk......


Friday, 21-Jul-2006 05:24 Email | Share | | Bookmark
Danish Go Travel..! Part 4 : Zoo Negara

Snap photo sebelom balikk
Depan kandang beruanggg.. kemain 'cantek' viewww
Depan swan pond lepas hujannn...
View all 11 photos...
Ta ra raaaaa...!!! 21hb mama & papa bawak Danish pergi Zoo Negara! Itu janji papa kalau Danish dah pandai jalan papa akan bawak Danish pergi Zoo Negara...! Dah 3 bulan pon sejak Danish pandai jalan... kebetulan pulak atuk, nenek & mak long ader kat rumah jadi ajak depa sekali pergi. Ye lah, ramai la sketttt nak kejar Danish yang tengah nak 'asah bakat' berlari satu padangg..!!! huhuhuh


Wednesday, 5-Jul-2006 04:51 Email | Share | | Bookmark
A journey to Tokyo *The diary*

1st Day:Jalan2 cari makan di Harajuku! sushi ya san desuu...
First meal ! Semestinyer mama no daisuki na SUSHI dechuu!!
Sempat lagi shopping beli baju Danish...
View all 30 photos...
Journey to Tokyo memang besttt.. TAPI lagi BEST kalau papa & Danish ada disisi..! uhuk! uhuk!

25th June 06'
Bertolak pukul 10:50mlm dari KLIA & sampai kat Narita International Airport pukul 6 pagi. Kat dalam flight pukul 4:++ dah terang benderanggg... silauuu mater. Lucky mama dapat duduk tepi tingkap pergi balik..huhuhu. Dari malaysia 6 orang. 3 dari ALEPS (Alumni Look East Policy Society) dan 3 dari JAGAM. Sorang sempai K.Azni, 18 nen buri balik Jepun. Lagi sorang sempai Hamizi, 15nen buri balik Jepun. Soshite. atashi, 4 nen buri balik Jepunn.. ihik! Sebenarnya mama ni pergi under program 'Reunion of former students in Japan from Southest Asian countries and China".
Sampai saner dah ade agen yang menunggu kedatangan kitaorang. Then naik aiport limousine *bas* kitaorang sampai ke Prince Hotel, Tokyo dalam pukul 8:00am terus check in. Fuhhh badan letih... tapi bila menghirup kembali udara segar Jepun, hilang penattt... Masuk bilik, mandi2 salin baju, rehat2 jap pukul 9:30 kitaorang keluar... ari ni pegi Harajuku & Hard Rock Cafe Tokyo laaaa!!! Shopping sakan mama kat Hard Rock cafe mechandise shop, sedar2 belanjer nak dekat 3 man..??!! Baju Danish pon aderrr...* my first hard rock cafe t-shirt*.. kawaiiiii!!! tu yang mama tamaranai tuhhhh..huhuhuh!

26th June 06'
Hari ni pagi-pagi dah start program. Conference pasal 'Current Situation in Japan' and etc. Tung tang tung tang dah pukul 4:00 petang. Settle program, malamnyer ader dinner sampai kul 8:00pm. Lepas dinner janji jumpa member satu universiti mama dulu, Kumi-Chan kat Meguro Eki. Dah la mama tak dek HP nak bawak kehulu ke hilir, payah nyer la nak berjanji jumpa kat maner. Seb baik jumpa gak kat dalam station tuh. Lepak2, makan2, sembang2, sungguh banyak ceriter yang nak di ceriterkan.. tengok-tengok dah nak pukul 11:00mlm! alamak, member mama dah ler turun dari Kobe nun! Sebetulan dia pon nak pindah ke Yokohoma, tu yang bleh jumpa. Last2 tak sempat nak kejar Densya, mama pon songlap dia balik hotel.. heheheh. Esoknyer kitaorang breakfast sesamer sebab ader kupon terlebih.. selamber jekk. Seb baik tak kantuii!! huhuhu!

27th June 06'
Hari ni conference 2nd day. Conference, lunch, conference..Tung tang tung tang program habis dalam kul 5 pm. Malam ni mama ader 'date' ngan sempai se-university mama *Kadai* namernyer K. Aslina. K.As ni sebenornyer senior mama dari mama sekolah menengah dulu, satu sekolah, senior Kadet laut, senior kat UM last2 kat Jepun dapat satu U jugakk!!! Heheheheh... So lepas dinner kitaorang janji kat Shinjuku Eki (station). Shinjuku Eki ni dah ler BESAR.. silap2 boleh sesat dalam eki. Seb baik jumpa jugak seperti yg dijadualkan. Malam ni K.As bawak mama pergi Tsukiji. Tsukiji ni glamer dengan pasar ikan yang terbesar di Tokyo. So ikan2 kat situ memang FRESHhhh..!!!! Kitaorang pergi makan kat 'kaunter sushi' Sushi Zanmai... jangan main2, kaunter sushi ni lagi mahal dari kaiten sushi tau! *yang macam sushi king tu* .Orang punyer la ramai walopon dah tengah malam. Ader la 15 minit gak kitaorang menunggu. Biler tiber giliran yg dinanti2, fuhhhhh..... mama tak leh nak ceriter la tahap ke'SEDAP'an sushi kat situhh!!!! S.E.D.A.P gillerrrr..!! cho oishiiiii!!!!!!!!!!!!!! Kalah mama punyer dai-ichi Madoka sushi! hehehehhe. Yang bestnyer, sempai belanjerrr!!! Jangan jeless! Ma kaceh K.As.. huhuhuhu Balik mama songlap sempai balik hotel plakk... syyyyy..!! he he he

28th June 06'
Hari ni kitaorang ader lawatan keluar. Ader 2 tempat pergi satu Panasonic Excibition Center dengan satu pekan kecil ape yer name nyerr..? Pagi2 lepas sarapan macam biasa kitaorang terus ke Panasonic Excibition centre. Selepas sedikit taklimat tentang sejarah penubuhan Matsushita (the founder of current Panasonic) kitaorang pon dibawa ke ruang2 pameran. Kat situ banyak depa displaykan peralatan elektronic yg serba canggeh! Yang paling best ialah area 'FUTURE' yg mane kat tingkat tu terletaknyer kelengkaan peralatan elektrik rumah yg serba moden dan tersangat sophisticated yg dijangka akan digunakan oleh manusia 15 tahun akan datang atau lebih awal dari itu!!! Bayangkan sebuah digital wall yang boleh bertukar jadi dinding, TV, Hi-fi, rak buku, permandangan indah atau aper sajer dengan hanya mengerakkan hujung jari anda di digital wall tuh!!! So fantastic!!! Selesai lawatan kami di bawa lunch ke dai-ichi Hotel tokyo. Menu hari ini ialah buffet
yang tersangat bestt! Ketam besar-besar, udang sergar-segar..! So lucky that Japan got various delicious seafood menu so we won't suffer at all! Lepas makan rehat jap kitaorang bertolak ke pekan kecil yang 'suci' dari arus kemodenan kota utk menimbau sejarah silam Jepun.

Habis program kitaorang balik ke Hotel mandi dan berehat. Lepas maghrib kitaorang pergi Akihabara, the Famous electric and electronics city. Kat akiharaba mama beli souveniour n digiCam yg dipesan ofismate. Malamnyer pulak geng2 malaysian join dgn bebudak philiphine & myanmar pi nomikai sebab esok kitaorang mungkin terpisah mengikut hala tuju masing2. *jiyu jikan*

29th June 06'
Jeng jeng jeng...!! Hari ni mama balik kampungggg!!!! Yea yeaaa.. tak sangka dapat jugak balik ke Kagoshima walopon tak de dlm schedule asal. Disebabkan organizer sanggup tanggung tiket flight pergi balik so pagi Khamis tu mama naik flight pukul 9:30am ke Kagoshima dan flight balik pukul 7:30pm. Letih memang letih balik hari tapi bila lagi dapat jumpa depa ni kan? Partner baito mama, Maizono pon terkejut dengo2 mama dah kat Tokyo masa mama call! Pukul 11:15am landed kat Kagoshima. So dia pick up mama ape lagi balik gi jumpa kenalan mama kat Fukiage (sedara mara dia lah). Kitaorang pergi lunch *semestinyer Daisuki na Madoka Sushi lah*, sembang2, pergi lepak rumah dia jap pas tu Maezono bawak mama balik University saje nak tengok2 macamane dah ghoper U mama ni. Sebelum masuk U gi la cari apartment mama duduk depan U 3 tahun dulu tuh, boleh nyer tak jumpa sebab keadaan kat situ dah lain dan dah banyak bangunan/kedai baru naik! Sampai U, mama pergi naik bilik Prof. Mama jumpa Pof Shimura. Nasib baik dia ader. Sembang2 jap next mama nak gi Hotel tempat mama buat part time dulu, Kagoshima Sun Royal Hotel.
Ni memang kes on the spot punyer schedule, memang banquet manager je yg tau mama nak datang jumpa dia. Sampai2 sane mam terus naik ofis... demi tersembul je mama kat situ, geng2 kerja mama semua pakat terkejut!!!! 'Haaa.. norizan, macamane awak boleh ader kat sini ni? Biar betulll!!!' (setelah dialih bahasa)... lepas tu jumpa la kenalan2 mama yang lain... punya la sebak sampai berjujuran air mate! Yang best nyer depa langsung tak berubah walopon dah 4 tahun. Mama rase macam baru semalam jumpa ajerrr..uhuk!
uhuk!
Geng2 sekelas mama tak dapat jumpa sebab depa kerja dan ader yg dah berhijrah ke kota. So calling calling jelah. Dari Hotel terus balik ke Kagoshima Airport dan balik semula ke Haneda Aiport,Tokyo.....

30th June 06'
Hari ni hari last kitaorang kat Tokyo ni sebab esok pagi2 dah nak bertolak ke Narita International Airport.
So hari ni hari mama & the gang cari omiyage *ole-ole* yang mane kitaorang gelar hari ni ialah omiyage no hi.
So pagi2 lepas sarapan, kitaorang pun memulakan pengembaraan ke..Nakano! Ronda2 tengok barang mama beli 2 pasang jinbei kanak2 yang kiut miut! Lepas tu kitaorang pergi ke Harajuku. Kat Harajuku la maser paling lamer sekali kitaorang pergi sebab banyak betul barang boleh di beli disini! Tempat2 menarik macam Oriental Bazaar memang famous. Yang best DAiSO plaza dia (100yen Shop) 5 tingkat siap lift sekali! Besar betoll!!
Lucnh kitaorang makan tendon..Sluurrrppp! lepas tu dah tak larat sebab barang dah banyak.. so kitaorang buat keputusan balik simpan barang rehat jap baru keluar balikkkk.

1 July 06'
Habis dah program Reunion kali ni kat Tokyo. Pagi tu kami dihantar ke Airport dan seawal pukul 11:30 kami dah check in. Nasib baik tak ada masalah pasal bagasi2 mama yang dah 'ter'lebih muatan tuhh...
Pukul 14:00 waktu Jepun kami berlepas dari Narita.... Tak sabar nak jumpa papa & Danish, rinduuuuunyerrrrr!



Friday, 30-Jun-2006 02:12 Email | Share | | Bookmark
A Journey to Tokyo *Natsukashi story*

Photo with one of the participant group

Hari ni dah masuk hari ke-6 sejak menjejakkan semula kaki ke negara matahari terbit, Jepun. Negara yang banyak memberi memory, pengalaman & pengajaran for the whole of my life. Well maybe it is better for mama to write all this in blog and not fotopages lahh.. wokehhh

anyway, now mama in Nakano. Hari ni nak bura2 kat machi seblom bertolak balik Malaysia esok. Hari tu dah pergi 'melawat' harajuku, shinjuku, Roppongi & akiharabara. So hari ni kalau larat pi 'melawat' nakano, shinjuku & harajuku again, shibuya & euno... eh sempat kerrrr ni? Semalam dah la higaeri balik Kagoshima. Tapi kalau bab larat tak tarat nih insyaAllah... om pompuan ni kalau part berjalan & window shopping dia memang nantonaku ader extra 'energy'. Fushigi da neeee...! hehehee

Dewa dewa, yosh ganbaru zo!

Tokoro de, cyber cafe tempat mama pergi ni CANGGIH gilerrrr.... first one hour 200 Yen jekk.. fuhhh, ader 5 type tempat duduk. Untuk relax style, untuk japanese style even for massage type! and then all in personal devided room!!! wow!!!! Very private & stylish place. Nihon ga ii na!

http://www.media-cafe.ne.jp


Wednesday, 21-Jun-2006 10:31 Email | Share | | Bookmark
Balik 'Kampung'!!! *Journey to Tokyo...!*

Wai wai waiii.. mama waku waku shitemasuuuuu...! Konsyu nihon he kaeru no!!!!! Mama balik kampung *Jepun* hujung minggu ni..!!! Seronok sangat dapat chance 'balik kampung' setelah 5 tahun. Last mama balik Jepun tahun 2002 mase program homestay kat Kyusyu. Kali ni ikut South Asia Japan graduated student reunion punya program. Dapatla mama makan sushi yang tersangat oishiiii kat Jepun, sashimi, unadon etc!!! Wai wai waiii!!! tapi sedih sket sebab mama gi sorang jek, tak dapat bawak papa & Danish.... baru pindah rumah kannn,tak cukop pitihhh huhuhuh. Mama pergi pon Japan Embassy yang tanggung. So Sabtu ni flight pukul 10:50PM dari KLIA ke Tokyo menaiki JAL. Mesti sabishi nanti papa & Danish tak ada disisi kannnn....seb baik mak teh & nenek Danish sudi datang temankan papa & Danish kat rumah nanti....


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net