Welcome to the world of Danish & Dania

By: Danish Aiman and Dania Aliesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 17-Sep-2006 14:40 Email | Share | | Bookmark
September 2006

Ewah ewahhh.. tekunnyer. Buat report ke tuh?
ala ala.. tolong Mama buat weekly report yer.. pandaiinyyerrr..!
Tak pasal2 kena bagi dummy keyboard kat Danish.sibuk nak menaip!
View all 6 photos...
Danish dah setahun 5 bulan..! Sekarang Danish dah pandai bawak motor kenit dia tuhh.. dulu tak sampai kakinyer nak tekan pedal minyak... sekarang baru sampai tapi tak reti nak handle bike kenitnyer tuh. Kalau kat depan longkang pon Danish sedap jerrr tekan minyak, mama & papa la kena kejar Danish takut terbabas..! huhuhuh

Dan lagi Danish dah pandai menulis... err I mean menyontengg.. hehehhe. Yang best nyer bukan setakat pandai conteng ngan pen/pensel, ngan aper2 alat pon jadik. Pernah dia 'conteng' keta mama guna serpihan tile car porch tuh!! Habis la calar keter.. sabor je laaaa...

This week end mama have to work. Papa lak sakit gigi kena gi jumpa Dentist... last2 terpaksa la
import Danish masuk opis mama.. hasilnyerr..?



Thursday, 31-Aug-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Merdeka Special Edition : Pengalaman Baru Danish

Nak tolong papa.....
Tengok la tu, lepas panjat tangga, panjat motor pulakk...
Bahyer ni, jangan merempit sudahh..iskk iskk!
View all 5 photos...
Selamat Hari MERDEKA to all..!!

Semalam, rumah kami di masuki orang. Bukan orang datang masuk pintu depan bagi salam tapi orang masuk dari bumbung bawak balik barang. Sakit hati usah nak kira. Papa panjat bumbung nak baiki atap genting yang mamat tu bukak. Danish yang kecik tu pun sama-sama nak menghayati perasaan papa dia dengan sama-sama panjat tangga. kecik bukan sebarang kecik, hati besar oooo...... danish sekarang ni dah semakin maju dalam bab panjat memanjat ni. Kerusi makan pun dah berjaya. Sekarang ni nak tunjuk skill panjat tangga pulak....

Anyway, Selamat Hari Merdeka kepada semua warga Malaysia..! Merdekakanlah diri dan berusahalah dengan titik peluh sendiri untuk mengecap apa yang kita impikan, bukan dengan cara senang2 je mencuri sesuatu yang tak halal utk kita macam penyangak nih!


Wednesday, 30-Aug-2006 10:05 Email | Share | | Bookmark
My Treasure


My lil navy.... my lil sweetheart...muaaahhhh!


Friday, 18-Aug-2006 05:59 Email | Share | | Bookmark
August 2006

Mama:"Maner Danishh...??" Danish :*nyorok, nyorok*
Mama:"Maner Danish...??" Danish :"BAaA" *Chakkk...!!!* heheheh
My peberet.... *ngeng... ngennngg..ngengggggg!!*
View all 5 photos...
August 2006, Danish nak masuk setahun 4 bulan! Sekarang ni yang paling makin terror bakat Danish ialah dalam upacara 'marathon' atau dengan panggilan lain, berjalan ala2 berlari tanpa henti.. Paling teruk kalau pergi ke pasaraya atau shopping complex.... nyaris2 tak jumpa carik!

Bulan ni Danish dah makan sendiri, I mean Danish dah pegang sudu sendiri makan tapi biasalah,kena tolong
guide tangan Danish sebab kalau tak separuh pinggang nasik berterabur bawah kerusi jekk!! *tu yang mama lambat2 jek nak train Danish makan sendiri* Sabor je laaaa.....

Siang tadi papa betulkan speaker yang masuk ke amplifier, pasang mike nak berkaraoke la konon, ari cuti la katerkan. Tau2 Danish ambik mic tu letak kat mulut dia dan nyanyi lagu yg 'tak masuk market' lagi... aikkk, biler maser pulak tau microfon tu utk nyanyi..?? Ni mesti gara2 AF nihh...huhuh


Tuesday, 8-Aug-2006 02:37 Email | Share | | Bookmark
Danish Go Travel..! Part 5 : Pulau Kapas

First time Danish naik boat... Excited nampak!
Sejak biler jadik tourist guide ni.... excited lebeyy!!
Photo before check in kat Pulau Kapas Resort...
View all 16 photos...
4 - 6 August 2006 Danish ikut mama & papa pergi bercuti ke Pulau Kapas...! Thank you so much papa bawak mama ngan Danish makan angin. We luv papa so much!! Actually percutian kali ni ialah under Family Day company papa. So Khamis malam pukul 10 tu kitaorang dah bertolak naik bas express dari office papa. Kiranyer ni la first time Danish naik bas ekpress.. yang risau mestila mama n papa. satu risau takut Danish tergolek maser tidur maklumlah takut mama & papa pun tertidur sambil pangku Danish n lagi satu tak leh nak bayang camner la kalau Danish melalak tengah2 malam mintak susu! Mesti gamat bas tu nantii.. haru biru lerrrr...!! huhuhuhuh!

Sepanjang 3 hari, ader aktiviti snorkeling, island tour, memancing, chandat sotong (tak dapat dijalankan sebab cuaca yang tak mengizinkan, angin kuat n laut bergelora), dinner n BBQ, karaoke, terjun pool, mandi laut and acara bebasss... basically, tempat ni hanya utk berehat semata2 lah, takde tempat shopping pon (tak kannnn lah ader!). Yang kelakarnyer, sumber electric resort menggunakan genset, so bila ramai pakai letrik kiter bleh nampak cahaya lampu tu 'berdenyut..nyutt..nyutt' hahahahhaha , silap2 kalau semua orang ON aircond terus la blackout! wakkakakakakka. So moralnyer, kira Pulau Kapas Resort ni letrik 24 jam tau, ader tempat tu 12 jam jekk... so be carefull! Lagi satu, sumber air paip tak ade. Rasernyer air dipam dari sumber semulajadi. So kalau masak air tu nampak la dia berkeladak sketttt... kena biar lamer baru la keladak tu turunnn... air pon nampak jernih. So kepada yang tak sanggup siap2 lah air mineral. Oh ya, harga makan minum kat warong pon mahal tau! milo ais RM3.00, mee goreng/nasi goreng RM5.00! huhuhuh. Belasah je larrrr...


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net