Welcome to the world of Danish & Dania

By: Danish Aiman and Dania Aliesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Nov-2006 08:44 Email | Share | | Bookmark
Edisi Aidilfitri : 1st Day Raya



Selamat Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimat khas nyer kepada para pengunjung FP Danish!
Semoga lebaran ini lebih bermakna buat kalian...


Tahun ni tema baju raya ialah hijau lumut/pucuk pisangg.. ni mama punya pilihan la ni...hehehe.
Ntah macamane mama yang seumur idop tak pernah minat kaler hijau ni tetiba macam kena sumpah, asal nampak kaler hijau jek raser cantikkkk gillerrrrrrr... adusss... naper ek...

So nak dijadikan cerita, tahun ni Danish ade 3 pasang baju melayu! Semua nenek Danish sponsor. Nenek Johor buatkan kaler hijau + purple, nenek pahang pulak kaler kuning. Tapi disebabkan mesin jahit nenek pahang rosak, tak pasal2 nenek gi carik jugak baju melayu kenit kaler kuning. Susah2 je nenek, baju melayu tahun lepas pon elok lagi boleh pakaiii.. walaumacamane pon, Danish sefamily ucapkan terima kasih banyak pada kedua2 nenek Danish.

Sebenarnyer raya kali ni mama & papa pon excited yang teramat sangat nak tengok Danish pakai baju melayu lengkap dengan sampin & songkok. Maklumla, raya tahun lepas, sampin & songkok tak de saiz lagi untuk Danishhh... so hasilnyerr....
Raya ni Danish tersangat2 la sukanyer makan maruku.... kejap2 mintak, kejap2 mintakk...sampai dia boleh turunkan balang maruku tu mengadap, tangan kiri kanan penuh maruku..suka sangat! Lagi satu, Danish ni susah btol nak suh pakai songkok, kalau dia sedar ader songkok atas kepala mau dia tarik songkok tu.. so camner nak umpan dia jangan tarik songkok? apa lagi, bagi dia pegang maruku kiri kanan la...! wakakakakak


Monday, 30-Oct-2006 14:13 Email | Share | | Bookmark
Edisi Aidilfitri : Balik Kampung d'journey


Tahun ni turn Danish beraya kat kampung nenek Johor. So last Sunday morning, lepas shopping barang basah, Danish, papa & mama bertolak balik. Balik kali ni mama nekad bawak balik car seat atau disebut kerusi ajaib sebab Danish kalau duk dalam car seat ni senangggg jek nak lelapp. Heran btolll . Selalunyer tak pernah pon bawak car seat ni sebab macam menyemak je kan dalam keta. Tapi disebabkan Danish dah makin lasak dan tak reti dok diam dalam keta, mama rasa2 macam give up jek nak pegang Danish sepanjang perjalanan Puchong <-> Johor, Johor <-> Pahang... beribu2 lemon kilometer tuhhhhh .

Along the journey kereta tak la banyak sangat, tapi cuaca mendung dan hujannnnn lebatt...! Danish pon apalagi, penat main, bagi milk terus jekk lentok....huuhuhuhuh! Dari Air Keroh sampai Kota Tinggi tak terkuit langsungg...sedappppp jek tidur sampai kan mama pulak kena kejut Danish seblom sampai umah nenek sebab sampai nak maghrib, takut Danish meragam kalau bangun2 tengok dah kat rumah lain.... he he he


Friday, 20-Oct-2006 08:18 Email | Share | | Bookmark
October 06'

ooOOoo, tak poche yerrr....!


Selamat Menyambut Aidilfiti kepada semua...!

Bulan ni semua orang berpuasa... tapi Danish lom larat nak ikut mama & papa berpuasa lagi. Cuma time sahur tu kadang2 bila Danish sedar mama & papa takde dalam bilik, mula la Danish merengek suh mama or papa amek Danish bawak turun... kadang2 Danish ikut sahur, kadang2 Danish dok tengok je sambil layan peberet channel dia, PHCD kat Astro. Bulan2 posa ni makanan peberet Danish ialah Murtabak... kalau sekeping tu boleh dihabiskan sorang!

Sekarang ni Danish makin becokkkkk sangat mengomel... kalau bagi HP suh dia sembang ngan sepupu dia memang yok yo o je lahh.. siap cakap2 & gelak2 tapi mama ngan papa tak paham sepatah haram pon ape yang Danish sebut! Kekadang gelihati jugak tengokkk...hehehhe. Time shopping raya kalau bawak Danish memanggg ler jenuh.... kalau lepas kat lantai, macam toys yang ader pemulas tu, letak je terussssssssssss jalannnn... laju kemain takut orang angkat dukung dia balik...letih tau kejarrr Danish..!!

This time mama upload gambar 'Ramadhan weekend wif Danish'. Mama memang nak train Danish makan sendiri, tapi kalau mama rasa mama rajin nak 'kemas' baru mama bagi sudu & pinggan kat dia. Sebab kalau Danish makan, separuh je masuk mulut, yang balance habih beterabur atas kerusi & lantaii...wakakakaakka. Saborr je laa.. tak pe. Pelan2 ye Danish... Yang best, lepas makan bleh lagi layan susu sebotol.. seb baik anak mama ni kalau lepas nenen pandai buh botol atas meja. Good boy..!




Thursday, 19-Oct-2006 03:58 Email | Share | | Bookmark
Gathering : Karaoke!

Wif some of the members. Lalalalalala..!
SUPRISE!!! Epi bufday Watima..!
One shot before bersuraii.. mata kondo ne!
Ni gathering pi Karaoke kat RED Boxria Sogo. Actually pergi ni sebab dapat discount ticket dek Watima. Bila ntah last pergi karaoke pon tak ingat.. raser nyer lepas kawin tak gi dah kot. Mase bujang dulu rajin la melayan ngan member2 mama kat Plaza hartamas. RED Boxria very nice place & suitable utk family gathering also sebab tempat dia tak macam PUB like the rest.


Kitaorang berkaraoke dari kul 8:00-12:00 malam! Luckly, Danish & geng semua sporting2 kasi can
kat parent-tachi ni melalak...hehehehhe. Ditambah pulak, package tu termasuk dinner buffet. So
bilik pon very comfortable and food pon nice, beverages pon byk choice hot/cold. Overall OK la.. bleh pegi lagi. Yang best preggy mom pon join gak!! huhuhu!


Time karaoke ni kitaorang ader SUPRISE bufday celebration for Watima! Tokojut makcikk..hehhehe. Eppi bufday Watima, moga panjang umur & murah rezeki. Enjoy the pic!




Wednesday, 18-Oct-2006 07:50 Email | Share | | Bookmark
Gathering : Bowling Taikai

Wif geng2 mama & Danish...
Ape la yg sonot sgt Danish main ngan Tina tuhh
Same score!
View all 5 photos...
Sajer nak interframe.... dah lamer tak upload gambar Danish.
Ni mase geng2 mama buat gathering bowling taikai kat SUMMIT USJ. Hisashiburini pergi main bowling... last bila tah tak ingat dah. Seronott gak main lagi pulak mama & papa dpt same score 2 kali!

Bowling taikai ni saje di anjurkan sempena soubetsukai Gee yang nak fly balik ke nihon sebab dapat job offer kat saner. Ganbatte Gee..!


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net