Welcome to the world of Danish & Dania

By: Danish Aiman and Dania Aliesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Dec-2006 21:15 Email | Share | | Bookmark
Edisi Papa Outsation : Bingkisan dari Slovakia

Posingg skettt
Nice view
No car in the town.. public transport only
View all 6 photos...
Papa ditugaskan outstation lagi kali ni ke Slovakia for 9 days. Sejak Danish lahir inilah kali ke-2 dan ke-4 sejak Mama & Papa kejinjang pelamin. Tepat pukul 1:10 minit pagi 5hb Dec Papa berlepas dari KLIA menuju ke Vienna, Austria. Penerbangan yang mengambil masa 11 jam 50 minit tu mendarat di Vienna Aiport tepat pukul 5:50minit pagi waktu Austria *10:50minit malam waktu malaysia*. Papa sambung perjalanan ke Slovakia - Presov menaiki kereta dan akhirnya campur tolak berenti 2-3 tempat + berenti makan etc, sampai ler ke hotel dalam pukul 7:30malam..*pukul 11:30mlm waktu malaysia..!*. Cian papa, mesti penat gila sebab journey took almost 22hours!

Papa said, Slovakia is winter now. Difficult to get fresh seafood there coz the land is too far from the sea. Kalau ada pun, frozen seafood. So hari2 papa mengadap sayur, *beef & chicken of course lah tak halalkan*...sayur..sayur...dan sayur lagi + maggi or sambal ikan bilis dari Mesia. Slovakian use to speak Slovak language. English tak beraper nak fasih so payahnyer la kalau pergi restaurant sebab all menu also in Slovak! mesti papa rindu masakan mama kan.. Papa...ganbarre survive kat saner yehh...! Take care and don't forget to send news for us...! -Luv-









Tuesday, 5-Dec-2006 10:40 Email | Share | | Bookmark
Happy Burfday PaPa!

Hari ni hari jadi our beloved man, Papa!!!!! Mama & Danish wanna wish papa all the best in his carrier & life, semoga dipanjangkan umur, diberkati segala yang papa usahakan dan moga berbahagia disamping Mama & Danish, dunia & akhirat.. we loveeeeeeeeeeeeeeee you so muchhh!!!!




Butt.. now papa outsation in Slovakia..!!! Ade ke patut papa outstaion masa burfday papa... iskk iskk! Sian mama & Danish kena tinggal... mama & Danish miss you so much papa!! uuUuuWwaaaa!!
Btw, Mama & Danish doakan papa selamat pergi dan selamat kembali...
Nasib baik papa import nenek & Pak cu dari Pahang.. tak la mama & Danish sunyi dok rumah. Pak Lang
ngan Pak chik pon rajin bertandang lepas kerja.. so sebelum papa bertolak tu sempat la mama buat makan2 sket Ahad malam Isnin tu, in advance celebrate burfday papa ramai2... just buat steamboat, tiup lilin, potong kek & present giving.

Once again, eppi burfday our dearest - papa!


Tuesday, 21-Nov-2006 02:14 Email | Share | | Bookmark
Edisi Aidilfitri : Open House

On 11th Nov Papa & Mama buat open house kecil2an untuk kenalan terdekat. Alhamdulillah, tertunai
jugak hasrat mama & papa dan juga rakan2 yang selalu bertanyakan open house pindah rumah baru ni..adatla tu kan he he he . Disebabkan mama & papa tak ade experience buat open house, so open house kali ni cuma panggil office-mate papa & mama, jiran lama & baru, geng2 ojosama dan member2 terdekat.
Open house kali ni mama tak ade order luar. Nama pon kecil2an kann..semua masak sendiri..in house dishes! huhuhu tapi bukan mama masak sorang la, import chef dari Semenyih, kakar ipar mama - Along! Ma kaseh banyak2 Along! Naseb baik ader chef yang terror masakkk.. tapi panik jugak masak 2 orang jekkk...mama la yang panik, Along relek jekk..huhuhuhu . Bahan2 masak dah start beli dari hari Khamis lagi. Hari Jumaat Papa tinggal beli bahan2 basah macam ayam & ikan. Mama dah standby kat rumah prepare apa2 yang patut. Masak nasi impit, siang bawang etc. Yang best nyer Along pesan, Laksa kalau nak sedap masak lah malam tu supaya esok rasernyer laaagi mesra! Apalagi, hari Jumaat tu mama tidur pukul 3:30pagi dok melayan isi 2Kg ikan untuk kuah laksa! Masa tu mate pon dah pedih, dalam hati doa2 jangan la ader tulang ikan terlepas dalam kuah laksa ni nanti...! wakakakkaakak! . Esoknye pagi2 lagi dah bangun, then Along sampai dan terus la tung tang tung tang masak sehingga kesaat2 akhirr.. hehehhe. Best betull!!!

Kepada yang telah sudi hadir, terima kasih banyak2 diucapkan dan tuan rumah mintak maaf kalau ade sebarang kekurang disepanjang majliss..yang ader tersesat jalan, adeyang tak jumpa 'taska kaler biru' bila dah malam... heheeh. maklumla... tak de experience la kater kann..
Photo pon ade yang tak sempat ambik. Yang snap pon banyak candid.. maklum ler tak hire camera man.. tuan rumah lak kelam kabut layan tetamu.. hua hua huaaa...
Alhamdulillah majlis berjalan lancar.... dari petang, maghrib hingga ke malam
tak putus tetamu datang. Hmmmmm..dah feel dah camner jadi tuan rumah...hehehe.
Lain kali ader rezeki insya-Allah boleh buat lagi kannn....



Sebahagian dari tetamu sessi petang, Office mate Papa, jiran2 & member mama


Ni lak geng2 RPKJ, Family Boss Papa & member2 terdekat


Yang ni baru geng2 ofis mama... ma kaseh semua...!


Antara juadah yang disediakan.. yummy yummyy..!


Monday, 20-Nov-2006 15:32 Email | Share | | Bookmark
November 06'

Back to normal life after Hari Raya celebration...! This month genaplah Danish 1 year & 7 mons. Dah makin besar & lasak anak mama ni.... lepas2 raya hari tu, tau dah peberet snack dia kerepek2 & ape2 benda yg keras & crunchy... kalau bagi semangkuk boleh abis dipulunnyerr...!
Sekarang ni Vocab Danish dah makin bertambahh.. ade la skettt walopon tak banyak such as
** ...pi!! (tepi)
** ..ma... ma! /.. pa..pa! (biler panggil mama/papa...lembut jekk bunyi nyer)
** ..baiii..... (bye bye)
** ..baybey (baby)
** ..nak... ma nak...( mama, nak!)
** ..nanak...na-nak..! (kalau taknak & ader ton sambil geleng2 kepala)
** ..ba-nana.... ( banana : ikut CD learning - jarang sebut tapi perasan tak perasan je la dia ikut ) etc
Danish juga sukaaaa sangat bercerita.. lagi2 kalau lepas mama/papa balik kerja. siap ader ton suara, gelak ketawa...memek muka & jeling... kalau bercerita yok yok o sangat... tangan boleh tunjuk sana la sini la, siap peluk tubuh lagii pas tu gelak2.. mama & papa selalu tergelak tengok gelagat Danish... papa selalu cakap, seronoknyer kalau paham ape yg Danish cerita sebab...? danish cakap bahasa %%@#@#&^^*&*(^0^)/@@$%$%@@?&*&??... bahse alien laa.. errr mama & papa tak paham... kenkawan ader yang paham ker ekk..?? hehehhehehe
Others... Danish dah faham certain action kalau kiter suh buat such as sit down (bila nak makan), stand up, tadah tangan doa & amin, dance/joget, angkat tangan (bila nak bukak baju), shake hand, kiss, flying kiss, cangkung (bila nak kena process), finish (sambil pusing2 tangan bila dah habis makan), bubye, tiap hari sayang...etc


And one more, Mama pun enjoy gak kalau time mandikan Danish hujung2 minggu. Hari kerja
pengasuh Danish dah siap mandikan pagi & petang. Dalam toilet tu mama pasangkan hand grabber & sangkutkan toys Danish, eventhough simple jek bunyinyer, tapi to me very usefull.. senang nak 'process' Danish dalam toilet kalau ader tools ni... boleh main2 n mandi sekali. cubalah!


Masa bersama Danish? Danish pon dah pandai berkaraoke.. lagu yg dia nyanyiii? lagu macam bahasa kat atas tu laa ahahahhaha! Sampai basah2 mic dengan air liur dia. Cuma kalau mama nyanyi lagu 'burung kakak tua' dia pandai la sambung tang sebut 'ka-kakkkkk' tuh...huhuhuh. Tu je la...hehehe.






Sunday, 19-Nov-2006 14:54 Email | Share | | Bookmark
Edisi Aidilfitri : All stories


1st Raya...Boria!! Ni nenek punya kerja la ni..heheehhe! Suka ati nenek la, asal bahagia...! huhuhuhu


Like father like son...! Both are mama's sweatheart..!!Muaacchhhh



Marhaban lelaki pagi raya.. Danish pon join..! meriah!


Punya la busy 1st Day Raya, 2nd day raya barula dapat bersalam dan bergambar ngan atukkkk n nenek...


Lepas tu konvoi gi beraya rumah sedara mara... Ni gambar ngan sedara mara & moyang Danish....


Belah malam baru semua dapat berkumpul... Sekali sekaler dapat bermesra ngan semua cousin Danish belah Mama.. berderetttt!


4th Raya.. nak balik kampung nenek Pahang pulakkk... 1 shot before bertolakk..


On ther way, sempat pulak beraya ke rumah kengkawan mama & papa. Siap lunch lagi kat rumah auntie syikin! tenkiuuuuu so muchhh ..!!


Sebelum bersurai... amek gambar duluuuuuu. Jumpa lagiii!!!


Cuber kengkawan tolong 'cari' kawan Danish dalam gambar ni... jumpa tak..? hehe


Gambar ngan Pak Long & cousin Danish belah papa pulakkk...


Last but not least... Raya ke-5 barula dapat bergambar & bersalaman raya ngan Nenek Pahang pulakkk..!
Selamat Hari Raya nenekkk, maaf zahir batin...!! Cayanggg nenekkkk, muacchhhh















[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net