Welcome to the world of Danish & Dania

By: Danish Aiman and Dania Aliesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  [16]  >  >>]    [Archive]
Sunday, 29-Feb-2004 10:45 Email | Share | | Bookmark
The Begining: Our Wedding *28 February 2004*

Gambar malam berinai diatas pelamin
In the wedding room...
Di hari persandingan...
View all 9 photos...
















Syukur ke hadrat Illahi di atas termeterai nya ikatan suci ini pada tarikh bersejarah, 28 Februari 2004. Semoga mahligai yang dibina diberkati, berbahagia dan berkekalan ke akhir hayat... aminnn

The love story...?? Opsss... frankly speaking we were ex-hostelmate (90'-94') dekat ASBTAR, Kuantan dulu.
Taaapi tak kenal ponnn...cumer masing2 tau namer jekkk... Papa dulu sebenarnya kira TOP TEN student jugak la kat ASBTAR. Entah macam mana start form 4, sedar-sedar jek Papa ni dah jadi silent rival study Mama! Tapi tak de kes cintan cintun tau sebab mama sekolah lain, papa sekolah lain. Cuma kat asrama kitaorang sama kelas tuition. Lepas tu masing2 pun control macho/ayu so memang tak 'tercetus' apa2 la kan.

Nak di jadikan cerita, 2 tahun papa jadi silent rival study mama, mase baru2 naik form 4 dulu mama punyer subject math selalu dapat result teruk, P7, P8 silap2 F9! dek terkejut kot beralih dari zaman objektif ke zaman subjektif.. ehehehe. Lepas tu struggle gile2 lah mama nak beat result papa ni. Every penggal keluar result papa jek mesti mama catit dalam diary (mama dulu ketua sekolah, selalu pergi office uruskan anak buah)... Maser tu semangat study memang berkobar2 tak leh nak kabo lah punya nak beat papa punyer result punya pasal..!!! Last2 sampailah SPM 94'. Dulu kat ASBTAR mama duk kelas B je, maksudnyer ramai lagi la yang terror2 dalam kelas A tuhh dari mcm2 sekolah, dari MGS, St Thomas, SMAP, SABS, SMART termasuk lah sekolah mama sendiri, SMTA... tapi dek 'aura' papa, result SPM keluar, subject math mama dapat A1 dan Agregat SPM mama duduk ranking 2nd the bestt!!!! warghhhhh!!!!! Macam tak percayerrr rasernyerrr tapi sayang, kegembiraan mama mase tu tak dapat nak mama kongsikan dgn papa, rugikan..! Bila dapat result macam tu mama rase bersyukurrr sangat2 kehadrat Ilahi, dan rasa terhutang budi pun ade jugak pada papa walopon hakikatnyer papa tak tau apa2 pon!

Di pendekkan cerita, dengan result mama tu, mama dapat tawaran further study ke Negara Matahari Terbit, Jepun dengan ditanggung sepenuhnyer oleh JPA..! 4 tahun mama kat Jepun dan Papa kat UKM, tak pernah pon kami berhubung. Mase further study dulu mama pun dah ade special macam tu jugak dengan papa. Masing2 loyal la ni sbb tu kitaorg tak bercontact kottt... tapi nak dijadikan cerita, mama & papa masing2 break off dgn special masing2 pada tahun 2000. Papa break bulan 10, mama bulan 11. Dah tak da jodohkan... Then, time goes by......

April 2001, mama kembali menjejakkan kaki ke tanah air selepas tamat pengajian. Masih segar diingatan mama, minggu ke-2 mama lepak kat kampung Kota Tinggi. Pada suatu hari yang hening, TUP TUPP!!!... mama dapat panggilan dari orang yang dah 7 TAHUN lost contact, iaitu silent rival mase mama sekolah2 dulu!!!! Mama rase macam tak percaya dengar suara 'tu' kat gagang telefon mama...!! Tapi agaknyer memang dah jodoh papa & mama, dari situlah bersemi semula tali persahabatan, percintaan, pertunangan dan seterusnyer hingga ke ikatan yang lebih erat, perkahwinan...!!

Mama terima 'lamaran ke-3' Papa dengan penuh rasa syukur dan terharu pada
tarikh bersejarah 1-11-1. Kesungguhan Papa untuk terus 'melamar' tanpa putus asa sejak Ogos 2001 membuktikan ketulusan dan keikhlasan hati Papa sendiri... Lebih kurang 2 tahun kemudian kami mengikat tali pertunangan dan 6 bulan kemudiannya - 280204 kami selamat diijabkabulkan...Alhamdulillah..

Ya Allah, semoga kau berkati rumahtangga kami sebagaimana kau pertemukan dan perjodohkan kami. Aminnnnnn... sampai sekarang kalau mama cerita kisah lama papa mesti cakap "Tulah, ade ke berlumba tapi lari sorang-sorang, yang kiter ni tak tau apa2...!!!" hahahahahhahaha.... sori la papa. Dalam diri papa sebenarnya banyak sgt sentimental value utk mama kenang tentang zaman persekolahan mama. Mama love you so muchhh..muachhhhhhhhhh!!!!

* Mula2 segan nak cerita, lama2 macam tak boleh berenti pulakkk..huhuhuhu, sowi yekk!*






PHOTO : Scanned from wedding photos


Sunday, 1-Feb-2004 05:16 Email | Share | | Bookmark
Tag for blog 2

 


Email | Share | | Bookmark
June 07'





Diari Danish Jun 07

By this month Danish dah masuk 2 tahun 2 bulan (8th June 07). Mulut makin riuh ajak sembang.. kekadang berbutir kekadang tidak. Dah pandai mengadu & mintak itu ini. So kat sini mama buat summary 'contoh-contoh' ayat Danish :

1. Ayat permintaan
'Maa... nak makan nashik', 'Maaa.. nak minum', 'Maaa...nak shushu', 'Maaa.. atashhh, nak tido...'

2. Ayat mengadu
'Maaaa... kaki shakit!'*sambil tunjuk tempat yang sakit*, 'Maa... takot!' *sambil lari kat kite*
'Maaa.... belak! *sambil tunjuk pampers*

3. Ayat tak puas hati
'Alaaa.. nak main..nak main..!*Kalau kita ambik barang yang dia masih nak main lagi*, 'Alaaa.. nak lagii.. nak makan nashikkk..'*Kalau Danish masiih lapar tapi tengok pinggan dah kosong!*, 'Alaaa.. nak mandi..nak mandii..!*Kalau nampak orang nak masuk bilik air tapi tutup pintu tak bagi dia ikut*
Alahaiiiii.... paling tak larat dengar intonasi 'alaaa..' dan 'jelingan' dia tuhhh..

4. Ayat penyata
'Maa... pot pet pot pet Danishh' 'Maa.. pot pet pot pet Danish'
*suka sangat letak perkataan Danish kat hujung ayat*

Yang mama kelakar, Danish ni penakut sangat dengan lipas. Pernah tengah-tengah tengok TV tu dia gatal-gatal panjat tangga sampai atas.. tiba-tiba mama dengar dia menangisss kuat gilerrr macam kena pukul.. ruper2 sebab nampak lipass..! Tapi yang ni ikut mama kot. Mama ada tragedi dengan lipas masa kecik-kecik dulu.... nenanti lah mama citer..wakakakakka

Yang mama geleng kepala, Danish ni kecik-kecik dah pandai makan pedasss..!!!! iskk iskk iskk.. ni ikut papa dia la ni. Papa Danish memang setakat cili padi tu bleh buat ulam gigit cam tu jekk... mama pun tak terror macam tuh. Kalau kitaorang makan nasi.. masing-masing ada pinggan sendiri. Kekadang bila kita nak suap nasik dari pingan dia dia geleng kepala tak nak kalau nasik dia kaler 'cerah' sup sayur jekk.. nak nasik dari pinggan mama or papa yang ada kuah kari ke, asam pedas ke.. so terpaksalah buh sket kuah pedas tu kat pinggan dia buat merah-merah baru nak makann.. saborrr je laaaa....

Yang mama sedeh sket, sekarang ni Danishhh tersangatttttttttttttttttttlah manja dengan papa dia. Pendek kata semua nak dengan papa dia. Pagi sebelum pergi kerja sepatutnya duty mama hantar Danish pergi rumah baby sitter. Tapi sekarang ni, kalau Danish masih tidur dalam kereta je baru la bleh mama hantar.. kalau dia dah bangun, jangan harap nak ikut mama.. mau keriau melalak-lalak dalam kereta nak ikut papa dia.. nak suh papa dia jugak yang hantar. Yang tak laratnyer tuh kalau papa dia dah dukung bukan main babai kat mama dia sengih-sengih siap flying kiss laggi..! Erkk.. sabor je je la Maklumlah, lately mama dah tak rajin dan tak larat nak dukung-dukung dan layan Danish sangat. Apa-apa rajin papa dia yang melayan... agaknya Danish pun terasa hati ngan mama yekkk...cian Danishhh..

Mama lak, tinggal another 8 weeks to go. Baby kali lagi lagi active kicking compare dengan Danish dulu..
Mama pun dah makin tak laratt.. perut mama kali ni pun macam lagi besarrr je dari pregnant kan Danish dulu..hohoho! Danish plak plak memang rajin cium peyut mama, cium baby diaa... suka sangat usap-usap & cium sambil sebut 'baby'.... baguslah. Naka yoku shitene! (be friendly to her okey!)


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  [16]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net