Welcome to the world of Danish & Dania

By: Danish Aiman and Dania Aliesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 18-Jun-2006 07:38 Email | Share | | Bookmark
Jun 2006

Danish 'melawat' rumah baru yang tak siap
Aikkk.. nak tolong cat rumah ker?
Haa.. nak la tu, panjat la aper lagi!
View all 4 photos...
Bulan ni Danish 1 tahun 2 bulan... Sian Danish pindah rumah baru serabutttt...




Tuesday, 30-May-2006 05:12 Email | Share | | Bookmark
Pindah Rumah Baru...!!!!! *28 May 06'*

Letih..! Letih..!! Letih...!!! Cho tsukareta....!!!!!

Sabtu Ahad lepas Mama & papa pindah rumah baru. Letih tersangat2 tak leh nak cerita. Letih badan letih kepala otakk.. Rumah pulak tak complete 100% lagi... cat pon tak abes lagi, tile toilet pon ader yang tak complete lagii... So mama & papa gagahkan diri jugak utk settle slow slow... belum nak mengemas barang balik ke tempat asal lagi ni. mau makan 2-3 bulan nih. Iskk iskkk.... tak pe lah, usaha tangga kejayaann.. Ganbaru zo..!!!YOsshhaaaaa..!!!! Yang best dalam sibuk2 pindah rumah, TV ngan Astro mama tak pindah lagi masih kat rumah lamer sebab nak tengok Myteam Vs Skuad Malaysia & AF4 Prelude!!! Hu! hu!

*tak sempat la nak update fotopages for a while, nanti dah settle rumah kiter ceriter okkk*


Sunday, 7-May-2006 16:05 Email | Share | | Bookmark
May 2006

Mosh..! Mosh...!!!!
My first bike!
8hb bulan ni Danish akan genap setahun sebulan... sejak bertitle se'tahun' ni banyak betul mama raser perubahan Danish. Dah semakin bijak dan berakal... Hari ni kitaorang pergi keluar cari barang rumah. Sibuk betul mama & papa sejak kebelakangan ni. Maklumlah, lagi 2-3 minggu nak berpindah kerumah baru. Rumah sendiri, panjang lah sikit akal nak dibuatnyer dengan rumah tu. Yang jadi mangsa Danish la kehulu ke hilir mama & papa bawak berjalan. Nasib baik Danish tak banyak ragam. Bila Danish merengek lapar, bagi susu, ketawa balik. Bila mengantuk baringkan je penyandar stoller tu, lelap lah dia... Hari ni balik sampai rumah terus mama siap2 nak masak malam. Papa kena patah balik ofis pulak ambik document sbb esok nak terus kena pegi site. Tinggal la mama & Danish je lah kat rumah. Mama sibuk kat dapur, Danish pun leka layan 'CD' dia. Kejap2 mama jeling jugak, tengok apa Danish buat...
Sambil2 goreng ikan, mama layan Danish. Ada sekali mama, mama cakap pada Danish,

Mama : "Danish, go and take the book" sambil tunjuk buku bawah meja
Danish : Dengan terhegeh2 gaya org baru pandai jalan pergi kebawah meja dan ambil buku yang mama tunjuk tu.
Mama : "Come, give to mama sayang..!"
Danish : Dengan tersenyum2 simpul Danish penuh gaya jalan dan bagi buku tu pada mama!
Mama : "Pandai......!!!!! "
Danish : Tersenyum lalu menepuk tangan kegirangan!
Mama terharu! Agaknya budak kalau dah setahun memang macam ni kot, mama tak tau!! huhuhu!!!

Lepas tu mama sambung kerja mama, Danish pun sambung kerja Danish. Sekarang Danish dah pandai hidupkan DVD player! CD memang mama biarkan ajer dalam tu. Lepas siap masak mama tukar channel TV ke Astro, tengok CSI. Lepas tu mama balik semula ke dapur. Tak lama tu dengar bunyi
'CD' Danish. Aik, dah On kan DVD player la tu! Bisik mama dalam hati. CD tu soundnyer terus ke amplifier tapi sebab mama tak tukar TV output ke DVD, Danish pun dengar je suara dari CD tapi TV masih keluar CSI. Mama pon perati, tengok apa Danish nak buat. Bila tengok screen TV tak keluar gambar 'CD', Danish tak puas hati, dia OFFkan balik DVD then ON kan balik. Mama pun cepat2 tukar channel TV ke DVD. Bila Danish tengok screen TV dah keluar screen biru tengah loading CD (ade icon berpusing2) baru Danish pergi ke bantal besar peberet dia dan landing kat situ sambil tengok TV...! Dah makin cerdik rupanyer anak mama nih..!!


Monday, 17-Apr-2006 07:12 Email | Share | | Bookmark
April 2006

Meh sini mama tolongg....
1 step, 2 stepp.. eh ade iklan kat TV! *sempat lagi*
The thorn among the roses..! *Danish, Along, Angah & Alang*
View all 5 photos...
Bulan ni Danish sambut 1st Birthday! so by end of this month consider Danish dah masuk setahun 1 bulan lah. Dah makin besar ni, dah ade unit 'tahun' kat belakang umur tuh. So mama tak nak treat Danish macam baby lagi dah... Danish U are a big boy now!

Bulan ni la Danish dah pandai jalan! Seronok sangat mama & papa tengok the 'first step'. Lagi satu kalau orang sebut 'Yes !!' Danish akan buat tangan 'yes'! he he. So funny! Kadang-kadang Danish baru je bangun tidur kesat2 mata mama terus sebut yes! kelam kabut dia buat tangan 'yes!' tu sambil gelakk sampai nak tergolek2.... terhiburnyerr mama tengokkk.. heheheh. Sayangggg anak mama!

Last week gi rumah sepupu Danish. Lepas2 hujan depa semua terjun dlm mini pool!!! kemain seronok lagi main airrrr...


Saturday, 8-Apr-2006 14:27 Email | Share | | Bookmark
Danish 1st Birthday!! *8th April 2006*

Macam beli kat kedai tak..?? he he
Hero of the day...
Danish, nenek & pak cu
View all 7 photos...

Happy birthday to you! Happy birthday to you! Haaappy birthday to DANISH, happy birthday to you!!!!



8th April 2006 Danish dah setahun!! Since kitaorang balik kampung rumah nenek Pahang so mama & papa buat la jamuan sket to celebrate. Ajak 'kenkawan' Danish jekk hehehhe. The best thing on this birthday is the 'hand made' birthday cake coz we are the one who bake and deco the birthday cake!!! Syokkkkyerrr...!!!! Seronok sangat dapat buat kek sendiri untuk Danish tau!!!



One more thing, 1 week before 'the day' Danish dah pandai jalannn...!!! Papa & mama were so excited coz Danish made it before the birthday *the due date actually*. So we decided to give a very very cute gift for our little one, a pair of sandal as to memorize the 'achievement'...! Good job my hero!!


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net